Den Arctiske reisen, Varangerfjorden rundt.

Den russiske grensen, Bugøynes, Nesseby, Vadsø, Ekkerøy, Vardø og Hamningberg

Kirkenes

5 dager

Fra kr. 19 500,- per deltaker

Beskrivelse

Dette er turen for en liten gruppe som ønsker en seilas gjennom historie, kultur og utsøkt natur. Seilasen starter i Grense Jakobselv ved den russiske grense med rene fjorder med uberørt natur til det finske bygdesamfunnet Bugøynes, deretter langs Varangerfjorden inn til Varangerbotn med det samiske museum og hellige offerplassene på Mortensnes.  Laksefiske i Vestre Jakobselv, besøk Kvænhovedstaden Vadsø, vakre Ekkerøy med vandretur, Pomorhovedstaden Vardø med sitt hekseprosess- monument, Fuglefjellet på Hornøya og sist,  men ikke minst turen til verdens ende Hamningberg.

Opplev å seile på Varangerfjorden og kanskje fange din egen middag som tilberedes når seilbåten legger seg lunt til i en liten lagune for kvelden. Dagen etterpå skysses dere inn til land og får sjansen til en gåtur langs fjæra eller opp på Finnmarks tak, med den uovertrufne utsikten over Varangerfjorden og muligens også stifte nærmere bekjentskap med den lokale faunaen og få øye på både reinsdyr, ørn, lemen, hval og kanskje til og med Mikkel Rev.

Dag 1. Dere blir hentet på flyplassen i Kirkenes kl.1200, og får deretter utdelt sykler for en sykkeltur på sykkelstier fra Hesseng og inn til Kirkenes sentrum. Etter en sightseeing rundt byen inntar vi en bedre lunch.  Vi kjører videre til  Grense Jakobselv med bil og ser storhavet og den russiske grense. Kveldsvandringen ved storhavet avsluttes ved Kong Oskars kapell der vi går om bord i seilbåten S/Y DET GODE LIV og avslutter kvelden med en nattseilas med fiske før vi ankrer opp ved den historiske Tjelmøya.

Dag 2. Etter en avslappende natts hvile gjennom en lys og solrik natt koser vi oss med en god frokost før vi foretar en befaring av øya og dens krigshistoriske minner. Etterpå seiler vi innom Revøysund med sin spøkelsesbebyggelse. Så er det tid for å jakte på kveiter og kongekrabber  og middagen inntas for anker i lune, trivelige Brashamn der vi overnatter.

 

Dag 3. Fra Brashamn seiler vi, etter frokost, til Bugøynes, den sjarmerende, lille «finske» fiskerbygden med sin vakre hvite sandstrand . Her kan vi la oss friste til å kaste oss ut i det klare, kalde vannet og la oss tine opp i en ekte finsk badstu ( sauna). Med bil reiser vi videre til Varangerbotn og  Mortensnes med sine historiske, samiske offerplasser. Vi fortsetter videre  til Vestre Jakobselv for laksefiske i midnattssol med påfølgende overnatting på Varangertun i Vestre Jakobselv.

 

Dag 4. Etter frokost kjører vi til Vadsø der dere får utdelt sykler for en liten sightseeing med besøk på museene, en tur ut på «øya» til luftskipsmasten der luftskipet «Norge» og Nobile var innom, samt historien om hvalfangeren Svend Foyn.

Etter sightseeing i Vadsø, går turen til Vardø der vi spiser lunch og fortsetter med en tur ut til fuglefjellet på Hornøya kl.15.00, retur til Vadsø kl.17.00 før vi tar turen ut til «The end of Europe»: Hamningberg kl.19.00 . Vi regner med å kjøre mot Vadsø og ta kvelden på vakre Ekkerøy kl.22.00 med muligheter for nattevandring ut til fuglefjellet og overnatting.

 

Dag 5. Bilen har avgang kl.07.30 etter frokost på Ekkerøy og ankommer Kirkenes lufthavn kl. 10.30, med 1 times tid til innsjekk før flyavgang ca. kl.11.30.

 

Tilgjengelige plasser 4-5

Forespør booking av opplevelse her

Fyll ut skjemaet under for å booke opplevelsen. Vi kontakter deg på epost og avtaler alt.

Fornavn

E-post

Etternavn

Telefon

Hvilke datoer passer for dere?

Beherskede språk

Antall personer

Annen info (allergier, spesielle behov el.)

Tilgjengelige datoer

SAILING THE GOOD LIFE

Maritim Facilitator Norway AS © 2019 All Rights Reserved

Utviklet i Vadsø av Grey Area

FØLG OSS

  • Gray Facebook Ikon