top of page
SailingTheGoogLife Logo hvit outline.jpg

Krigshistorisk-seilas

 Vadsø

12 timer. kl. 0800 -2000

Fra kr. 2094,- pr. deltager
Middag med påfyll kr. 250,-

Krigshistorisk-seilas, se de tyske installasjonene fra 2. verdenskrig i grenselandet mellom øst og vest, et område med stor internasjonal strategisk betydning, både i krig og fred.

Det var ved den i dag, så fredelige og storslåtte Bøkfjorden, at følgene av Hitlers ordre om et forsterket angrep ved Murmanskfronten, utløste behovet for et sterkt forsvar av Kirkenes-områdets angrepsmessige funksjoner. Russerne skulle nedkjempes, og forsvarsverkene i Varanger ble dimensjonert for å kunne motstå angrep fra de tyngste allierte sjøstridskrefter.

Kl. 0800: Vi seiler ut og ankommer Bøkfjord-kystbatteri ved 10.30-tiden, et veiløst og åpent landskap som nesten tar pusten fra oss. Feltkanonene står ennå oppstilt på sine lavetter, nærforsvarsstillinger, observasjonsposter og dekningsrom står som tause vitnesbyrd. Det er nesten uvirkelig at mer enn 100 soldater var plassert på det ytterste nes.

 

KL. 1230: Etter en fjordseilas innover Bøkfjorden, tar vi ved 12.30-klatrehjelmene på, og går inn i torpedobatteriet i Rødberg.

Dette skulle være det siste, store, landbaserte forsvarstiltaket mot Kirkenes.

 

Kl. 1330: Tilbake på skuta puster vi ut, mens vi seiler nordover mot Kjelmøysundet.

 

Kl.1500: Ankret ved Mestersand, Kjelmøya.

En mer fredfylt plass kan man i dag neppe forestille seg.

På store tallerkener serveres middag, og det er mulig med en forfriskende svømmetur i Ishavet.

 

KL. 1600: Vi tar igjen på oss hjelmene, og er klare til å besøke områdets største befestning, Kjelmøya Kystbatteri. Opplev stedet hvor hovedbatteriets 4 stk., 22,5 cm kanoner var etablert. Gå gjennom landskapet hvor det i sin tid arbeidet mer enn 500 soldater. Dette var et travelt sted med funksjoner som kaianlegg, vei/jernbane, store fjellanlegg, brakkeleirer og bunkere.  

 

Kl. 18 00 Etter en opplevelsesrik dag i godt selskap, settes seil og kursen tilbake mot Vadsø.

 

Kl. 2000 er vi fortøyd ved flytebryggen i Vadsø.

For å gi dere en god bakgrunnsinformasjon, vil du som deltager få tilsendt vårt 19 sider krigshistoriske-informasjonsskriv som inneholder: historiene, skisser, foto, og tekniske data.

 

Selv om vi unnviker identifiserte, farlige områder i og ved installasjonene vi skal besøke, anbefaler vi at alle deltagere som skal inn i bunkere og fjellanlegg benytter våre spesialhjelmer og eventuelt anskaffer egen reiseforsikring.

 

Tilgjengelige plasser:    8 personer

Forespør booking av opplevelse her

Fyll ut skjemaet under for å booke opplevelsen. Vi kontakter deg på epost og avtaler alt.

Fornavn

E-post

Etternavn

Telefon

Hvilke datoer passer for dere?

Beherskede språk

Antall personer

Annen info (allergier, spesielle behov el.)

Takk for din forespørsel! Vi kontakter deg og avtaler alt per epost.

Tilgjengelige datoer

bottom of page